Conflictbemiddeling

Praktijkvoorbeelden als conflictbemiddelaar/Onderhandelaar:

 • De directie kan niet met elkaar door 1 deur met als direct gevolg onrust op de werkvloer, onduidelijke werkwijze, strijd, cashflowverlies en een ondermijnende onveiligheid.
 • Ik zit in een reorganisatie; ondanks dat mensen wars zijn van veranderingen is het de enige constante, hoe zorg ik dat ik mijn personeel mee krijg?
 • Ik ben toch helder in mijn communicatie. Hoe komt het toch dat het personeel mij niet begrijpt?
 • Mijn team heeft last van spanningen, geroddel, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen. Hoe leg ik kern van de zaak bloot?
 • Een werknemer wil loonsverhoging; krijgt dit niet en meldt zich ziek. (MKB bedrijf)
  De onderhandelingen zitten vast,  de werknemer zit thuis en weigert zakelijke spullen (bedrijfsinformatie, laptops etc) in te leveren.
  Ik heb de onderhandeling van de medewerkers geleid met als gevolg dat de medewerker binnen 5 werkdagen weer aan het werk was.
  Tevens was er ruimte om een exit uit te onderhandelen.  De medewerker is op zo’n manier uit dienst gegaan dat zowel de medewerker als de directeur tevreden waren.
 • Een verzekeringsmakelaar in het buitenland heeft een internationale verzekeringsmaatschappij uit India (omzet miljard +) als klant.
  Deze stuurt een interim manager naar de verzekeringsmakelaar om een vinger aan de pols te houden.  De interimmanager heeft zijn oog op een andere functie, maar ziet deze aan zijn neus voorbij gaan. Het gevolg is een gevecht om de stoel met als gevolg een kwartaalverlies van $ 150.000 (het conflict was reeds 1,5 jaar gaande).
  In deze zaak heb ik samen met de CEO de strategie bepaald, deze voorgelegd aan de board en de onderhandelingen (met goed resultaat) geleid, waardoor de verzekeringsmakelaar weer vrijstond om de juiste werkzaamheden uit te voeren. De voertaal was Engels.

“Het team werkt weer goed samen en de werksfeer is nu erg aangenaam”

Mijn insteek is altijd: “ mens, verlangens en gedrag “

Of we nu 10 mensen in een pand zetten (bedrijf) of 2 mensen in een huis (relatie) alles is te herleiden naar mens, verlangens en gedrag. Gedrag en verlangens  zijn te analyseren en daardoor te beïnvloeden, waardoor er een turn kan komen met als gevolg positieve synergie op zowel korte- als lange termijn. 

Neem contact op