Training – coaching

Praktijkvoorbeelden als trainer/coach:

  • Het ziekteverzuim is hoog en er ligt een schone taak voor de leidinggevenden. Bij een overgroot deel van de ziekmeldingen is de oorzaak niet medisch. Hoe kan ik mijn leidinggevende trainen op de veelal onbewuste afgegeven signalen die de personen afgeven?
  • In de ondernemingsraad van een fuserend bedrijf wordt er veel over elkaar gepraat in plaats van met elkaar gesproken. Na de situatie geanalyseerd te hebben ben ik 5 sessies met de OR aan de slag gegaan (dmv trainingen over identiteit & leiderschapsvormen, effectief communiceren en training on the job) waarna de raad weer als team functioneert.
  • Personal coaching: Internationale klanten uit o.a. Amerika, India en Curacao coach ik via skype. Tevens telefonische coaching en face to face coaching, business coaching en executive coaching zoals het coachen van een salesdirector hoe hij met de (constant woedende) bestuurder om kan gaan.
  • Business coaching: Een interimmanager krijgt continu dezelfde opdrachten in dezelfde werkomgeving en loopt daardoor tegen dezelfde problemen aan. Als business coach ben ik met de klant een traject aangegaan waarbij de focus is komen te liggen op dienstdoende zaken, waardoor hij nu opdrachten in een andere branches krijgt. De onderhandelingen voorafgaand aan de opdracht lopen gestroomlijnd(er), verdiensten (uurtarief) liggen hoger, werkwijze tijdens de projecten is helder(der) en conflicten zijn er niet tot nauwelijks meer. De klant heeft het gevoel meer vanuit eigen identiteit te werken.

“Er wordt weer naar me geluisterd op de werkvloer”

Mijn insteek is altijd: “ mens, verlangens en gedrag “

Of we nu 10 mensen in een pand zetten (bedrijf) of 2 mensen in een huis (relatie) alles is te herleiden naar mens, verlangens en gedrag. Gedrag en verlangens  zijn te analyseren en daardoor te beïnvloeden, waardoor er een turn kan komen met als gevolg positieve synergie op zowel korte- als lange termijn. 

Neem contact op